Jokainen meistä on varmasti joskus pysähtynyt huoltoasemalla matkalla jonnekin ja valinnut edullisen, mutta kattavan seisovan pöydän nälän iskiessä. Jätitkö kasvikset ottamatta? Et ollut varmastikaan ainut. Kasvikset muuttuvat ikäväksi mössöksi, kun ne ovat pitkään kuumassa höyryssä tai jos niitä keitetään liikaa. Moni ihminen saattaa jopa lopettaa kasvissyönnin puhtaasti sen takia, että hänelle tarjotaan monessa paikassa houkuttelevien lihaisten pääruokien sijaan pakastekasviksia, jotka on pikaisesti kuumennettu.
Kasviksissa, etenkään pakastekasviksissa ei kuitenkaan ole ravintoarvollisesti tai muutenkaan mitään vikaa, mutta tiesitkö, että ne kaipaavat usein jotain hieman hapanta seurakseen? Jos kasvikset jättää purtaviksi, eikä kuumenna niitä aivan pehmeiksi, sekä lisää niihin esimerkiksi pieniä kirsikkatomaatteja, kasvisten makean ja tomaattien hieman happaman lisäämä liitto muuttaa makuelämyksen heti aivan erilaiseksi! Pidätkö kiinnostavien ruokaan liittyvien artikkeleiden lukemisesta? Ruokaan liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita löytyy helsinginsanomat
Toinen kasviksissa oleva myytti on se, ettei kasvisruoka vie nälkää. Monen kokemus kasvisruoasta on salaatti tai keitto, josta jää nälkä. Alkuruokana nämä vaihtoehdot ovatkin mitä mainioimpia, mutta niistäkin saa aivan eri lailla ruokaisia niin halutessaan. Kasvisruoan ei siis tarvitse tarkoittaa sitä, että pitää syödä kevyesti tai pelkästään hiilihydraatteja. Proteiini pitää tunnetusti nälkää ja kun lisäät kasvisruokaan esimerkiksi maitotuotteista saatavia proteiineja, papuja, tofua tai linssejä, pysyt jo aivan eri tavalla kylläisenä.
Kolmas kasvisruokailuun huonoon maineeseen vaikuttava tekijä on ehkä se, että se mielletään usein jollain lailla vaihtoehtoiseksi toiminnaksi, kannanotoksi tai hyvin äärimmäiseksi elämäntavaksi, jossa voi syödä esimerkiksi vain itse kasvatettuja ituja tai jotain hyvin rajattuja aineksia. Harva meistä jaksaisi alkaa selittelemään ruokavalintojaan kenellekään, eikä siihen olekaan kenelläkään minkäänlaista tarvetta tai syytä.